Het cliché dat vrouwen meer geïnteresseerd zijn in de persoonlijkheid en het uiterlijk van een man dan in de grootte van zijn penis, terwijl mannen zich soms fixeren op die grootte, zelfs als ze perfect normaal gebouwd zijn, wordt nu bevestigd door een onderzoek van het Britse Porterbrook Clinic and Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, dat gepubliceerd is in het vakblad BJU International (juni 2007).

Uit enquêtes bij meer dan 50.000 heteroseksuele mannen en vrouwen blijkt dat 85% van de vrouwen tevreden is over de grootte van de penis van hun partner, terwijl slechts 55% van de mannen tevreden zijn. Volgens het onderzoek hebben mannen doorgaans een beter zelfbeeld en een groter seksueel zelfvertrouwen als ze een groter dan gemiddelde penis hebben, terwijl voor vrouwen groter niet noodzakelijk beter is.

De studie bracht een aantal gegevens samen uit meer dan 50 internationale onderzoeken:

• De gemiddelde penis in erectie heeft een lengte van 14-16 cm en een omtrek van 12-13 cm;

• 66% van de mannen zegt een normale penis te hebben, 22% zegt een groter dan normale en 12% een kleinere penis te hebben. Het percentage mannen met een normale penis dat klaagt over een te kleine penis is groter dan het percentage klagers dat effectief een kleine penis (minder dan 7 cm lang) heeft. Mannen die klagen over een te kleine penis refereren vaak naar afbeeldingen in tijdschriften;

• Homoseksuele mannen zouden gemiddeld een iets grotere penis hebben dan heteroseksuele mannen;

• Er bestaan nauwelijks rasverschillen, met uitzondering van mannen uit Korea die gemiddeld een kleinere penis hebben.

Kijk verder op penisvergroting